Suomen Kromatografiaseura ry

Toimintakertomus 2011

Yleistä

Suomen Kromatografiaseura ry on vuonna 2009 perustettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia valtakunnallisena yhdyssiteenä kromatografian parissa työskentelevien tai siitä kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen välillä sekä edistää jäsentensä keskinäistä vuorovaikutusta ja kromatografian tuntemusta. Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin Helsingissä 29.4.2009. Yhdistyksen säännöt merkittiin yhdistysrekisteriin 6.11.2009. Kromatografiaseura jatkaa vuonna 1986 perustetun Suomen Kemian seuran Kromatografiajaoston toimintaa rekisteröitynä yhdistyksenä. Vuoden 2011 lopussa yhdistykseen kuului yli 200 varsinaista jäsentä ja 14 kannattajajäsentä.

Toiminta

Vuosi 2011 oli YK:n ja UNESCO:n nimeämä kansainvälinen kemian vuosi. Kromatografiaseura oli mukana järjestämässä juhlavuoden tapahtumia. Keväällä 2011 Seura järjesti yhdessä Suomen Kemian Seuran ja Suomen Massaspektrometrian Seuran kanssa Analytiikka mukana elämässä – eilen, tänään ja huomenna -seminaarin Helsingin Messukeskuksessa Kemian Päivien yhteydessä. Seminaari ohjelma oli onnistunut ja tilaisuus keräsi runsaasti yleisöä.

Seuran kevätkokous pidettiin 17.5.2011 Sokos Hotelli Vantaassa Tikkurilassa Sigma Aldrich –yhtiön seminaarin yhteydessä. Seminaari sisälsi useita näytteen esikäsittelyyn ja kromatografiaan liittyviä luentoja.

Syksyllä seura järjesti 3.-4.11.2011 seminaarin Sokos Hotelli Presidentissä Helsingissä. Seminaarin aiheena oli Ongelmaratkaisu kromatografiassa. Seminaariin ohjelmaan sisältyi kahdeksan esitelmää eri aihepiireistä, kannatusjäsenten tuote-esittely sekä osallistujien yhteinen illallinen. Seminaarin kansainvälinen esiintyjä oli James Rudge Phenomenex-yhtiöstä. Seminaarin yhteydessä 3.11.2011 pidettiin Seuran syyskokous.

Kromatografiasanaston kolmannen laitoksen valmistelua jatkettiin vuoden aikana. Vuoden aikana koottiin kirjaan lisättävää aineistoa. Sanakirjatyöryhmään kuuluivat Rainer Huopalahti, Erja Mäkelä, Heli Siren, Teijo Yrjönen ja Joonas Nurmi. Kirjan on tarkoitus valmistua toimintavuoden 2012 aikana.

Tiedotus

Kromatografiaseuran tapahtumista ja toiminnasta on tiedotettu jäsenistölle lähetetyillä sähköpostikirjeillä. Toimintavuoden aikana Seuralle avattiin uudet www-sivut (www.kromatografiaseura.fi) Planeetta Internet -palvelimella.

Hallinto

Kromatografiaseuran hallitukseen toimikaudella 2011 kuuluivat Joonas Nurmi (puheenjohtaja), Teemu Gunnar (varapuheenjohtaja), Kaisa Kurkinen (taloudenhoitaja), Päivi Uutela (sihteeri), Jenni Viinamäki (jäsensihteeri), Suvi Kemmo, Carola Ranta ja Martina Toiminen. Hallitus piti vuoden aikana seitsemän kokousta.

Talous

Seuran taloutta on hoidettu syyskokouksessa 2010 hyväksytyn talousarvion ja hallituksen päätösten mukaisesti. Tilikauden ylijäämä oli 7646,27 €. Vuonna 2011 seuran toiminnantarkastajina toimivat Rainer Huopalahti ja Kari Nurmela.