Suomen Kromatografiaseura ry

Toimintakertomus 2016

Yleistä

Suomen Kromatografiaseura ry on vuonna 2009 perustettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia valtakunnallisena yhdyssiteenä kromatografian parissa työskentelevien tai siitä kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen välillä sekä edistää jäsentensä keskinäistä vuorovaikutusta ja kromatografian tuntemusta. Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin Helsingissä 29.4.2009. Yhdistyksen säännöt merkittiin yhdistysrekisteriin 6.11.2009. Kromatografiaseura jatkaa vuonna 1986 perustetun Suomen Kemian seuran Kromatografiajaoston toimintaa rekisteröitynä yhdistyksenä. Vuoden 2016 lopussa yhdistykseen kuului 364 varsinaista jäsentä ja 12 kannattajajäsentä. Kannattajajäsenet ovat Suomessa toimivia kemian alan yrityksiä.

Toiminta

Kromatografiaseuran toiminta oli aktiivista myös vuonna 2016. Vuoden alussa jaettiin perinteiseen tapaan 3 x 500 euron matka-apurahoja jäsenten kokous- tai seminaarimatkoihin. Seuran kevätkokous ja –ekskursio pidettiin 3.5.2016 Kemira Oyj:n tiloissa Espoon Suomenojalla. Syksyllä, 22-23.9.2016, seura järjesti yhteistyössä Suomen massaspektrometrian seuran kanssa ympäristöanalytiikka aiheinen syysseminaarin ”Kromatografia-massaspektrometria ympäristöanalytiikassa”. Samassa yhteydessä pidettiin seuran syyskokous. Tapahtuma järjestettiin Finlandia-talolla Helsingissä. Tilaisuudessa oli 25 mielenkiintoista esiintyjää, joista kuusi oli sponsoreiden esityksiä. Tapahtumaan ilmoittautui 63 henkilöä, mukaan lukien hallitusten jäsenet ja esiintyjät, mikä oli odotettua vähemmän.

Vuoden lopulla seura juhli 30-vuotista taivaltaan juhlaillallisella ravintola Pörssissä Helsingissä. Seuran ja jaoston vanhat puheenjohtajat oli kutsuttu tilaisuuteen kunniavieraina ja seura myös kustansi heidän osallistumisensa. Tilaisuudessa kuultiin puheenjohtajien tarinoita vuosien varrelta, ulkopuolinen esiintyjä oli stand up -koomikko Tomi Walamies. Juhlassa julkaistiin myös seuran historiikki.

Seuran puheenjohtaja osallistui 1.6.2016 Suomen Kemian Seuran paikallisseura- ja jaostotapaamiseen.

Tiedotus

Kromatografiaseuran tapahtumista ja toiminnasta on tiedotettu jäsenistölle lähetetyillä sähköpostikirjeillä, seuran internetsivuilla (www.kromatografiaseura.fi), sekä LinkedIn -sivuilla.

Hallinto

Kromatografiaseuran hallitukseen toimikaudella 2016 kuuluivat Marja Hagström (puheenjohtaja), Jaakko Pirhonen (varapuheenjohtaja), Terhi Launiainen (taloudenhoitaja), Johanna Ristimaa (sihteeri), Mia Halme (jäsensihteeri), Matias Kopperi, Waltteri Hosia ja Heidi Meriö-Talvio. Hallitus piti vuoden aikana viisi kokousta.

Talous

Seuran taloutta on hoidettu syyskokouksessa 2015 hyväksytyn talousarvion ja hallituksen päätösten mukaisesti. Tilikauden alijäämä oli 4220,79 €. Seuran rahallinen tilanne on vakaa alijäämästä huolimatta. Vuonna 2016 seuran toiminnantarkastajina toimivat Jevgeni Parshintsev ja Jenni Viinamäki.