Suomen Kromatografiaseura ry

Toimintakertomus 2017

Yleistä

Suomen Kromatografiaseura ry on vuonna 2009 perustettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia valtakunnallisena yhdyssiteenä kromatografian parissa työskentelevien tai siitä kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen välillä sekä edistää jäsentensä keskinäistä vuorovaikutusta ja kromatografian tuntemusta. Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin Helsingissä 29.4.2009. Yhdistyksen säännöt merkittiin yhdistysrekisteriin 6.11.2009. Kromatografiaseura jatkaa vuonna 1986 perustetun Suomen Kemian seuran Kromatografiajaoston toimintaa rekisteröitynä yhdistyksenä. Vuoden 2017 lopussa yhdistykseen kuului 384 varsinaista jäsentä ja 11 kannattajajäsentä. Kannattajajäsenet ovat Suomessa toimivia kemian alan yrityksiä.

Toiminta

Vuoden 2017 alussa jaettiin perinteiseen tapaan 3 x 500 euron matka-apurahoja jäsenten kokous- tai seminaarimatkoihin. Seuran kevätkokous pidettiin 15.5.2017 Neste Oyj:n tiloissa Porvoon Kilpilahdessa ja samalla jäsenet pääsivät tutustumaan Nesteen tutkimus- ja laadunvalvontalaboratorioihin. Kesällä järjestettiin jäsenille kysely halukkuudesta osallistua syksyllä kromatografiaristeilylle. Vastauksia kyselyyn tuli 40, joista 80 % oli kahden päivän tapahtuman kannalla. Tämä tausta-ajatuksena seura järjesti kaksipäiväisen risteilyn Tallinnaan 6-7.10.2017. Tilaisuudessa oli 7 tieteellistä esitystä, joista yksi oli sponsoriesitys. Esitysten jälkeen jäsenet pääsivät tutustumaan Sakun panimotiloihin. Tapahtumaan ilmoittautui 33 henkilöä, mukaan lukien osa hallituksen jäsenistä ja esiintyjät. Seminaariesitykset pidettiin laivalla sekä Saku Õlletehtaan tiloissa. Seminaarin yhteydessä, 6.10.2017, pidettiin seuran sääntömääräinen syyskokous, jossa muun muassa valittiin seuralle uusi puheenjohtaja, uudet hallituksen jäsenet vaihtovuoroisten tilalle sekä uusi varatoiminnantarkastaja.

Seuran puheenjohtaja osallistui 7.6.2017 Suomen Kemian Seuran paikallisseura- ja jaostotapaamiseen, jossa keskusteltiin miten seura voisi osallistua SKS:n 100-vuotisjuhlaan vuonna 2019 sekä muusta yhteistyöstä jaostojen ja seurojen kanssa.

Tiedotus

Kromatografiaseuran tapahtumista ja toiminnasta on tiedotettu jäsenistölle lähetetyillä sähköpostikirjeillä, seuran internetsivuilla (www.kromatografiaseura.fi) sekä LinkedIn -sivuilla.

Hallinto

Kromatografiaseuran hallitukseen toimikaudella 2017 kuuluivat Marja Hagström (puheenjohtaja), Jaakko Pirhonen (varapuheenjohtaja), Terhi Launiainen (taloudenhoitaja), Johanna Ristimaa (sihteeri), Saija Siren (jäsensihteeri), Päivi Pöhö, Niko Ekholm ja Waltteri Hosia. Hallitus piti vuoden aikana viisi kokousta.

Talous

Seuran taloutta on hoidettu syyskokouksessa 2016 hyväksytyn talousarvion ja hallituksen päätösten mukaisesti. Tilikauden alijäämä oli 5533,46 €. Seuran rahallinen tilanne on vakaa alijäämästä huolimatta. Vuonna 2017 seuran toiminnantarkastajina toimivat Jenni Viinamäki ja Jevgeni Parshintsev.