Suomen Kromatografiaseura ry

Toimintakertomus 2013

Yleistä

Suomen Kromatografiaseura ry on vuonna 2009 perustettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia valtakunnallisena yhdyssiteenä kromatografian parissa työskentelevien tai siitä kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen välillä sekä edistää jäsentensä keskinäistä vuorovaikutusta ja kromatografian tuntemusta. Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin Helsingissä 29.4.2009. Yhdistyksen säännöt merkittiin yhdistysrekisteriin 6.11.2009. Kromatografiaseura jatkaa vuonna 1986 perustetun Suomen Kemian seuran Kromatografiajaoston toimintaa rekisteröitynä yhdistyksenä. Vuoden 2013 lopussa yhdistykseen kuului 283 varsinaista jäsentä ja 13 kannattajajäsentä.

Toiminta

24.4.2013 järjestettiin vierailu Valiolle Helsingin Pitäjämäkeen. Vierailun yhteydessä järjestettiin seuran sääntömääräinen kevätkokous. Waters Oy sponsoroi tapahtumaa ja järjesti tilaisuudessa luennon

Syksyllä seura järjesti yhdessä Suomen Massaspektrometrian Seuran kanssa 24.-25.10.2013 seminaarin Sokos Hotelli Presidentissä Helsingissä. Seminaarin aiheena oli Laadunvarmistus ja analyysimenetelmien validointi laboratoriossa. Seminaariin ohjelmaan sisältyi 16 esitelmää eri aihepiireistä, kannatusjäsenten tuote-esittelyjä sekä osallistujien yhteinen get-together-tilaisuus. Seminaarin suosio yllätti järjestäjät ja palautekin oli varsin mairittelevaa. Seuran syyskokous pidettiin 24.10.2013 seminaarin yhteydessä.

Seura jakoi vuonna 2013 neljä 500 euron matka-apurahaa suomalaisten yliopistojen jatko- ja perustutkinto-opiskelijoille, jotka olivat suunnittelemassa kokous- tai seminaarimatkaa.

Tiedotus

Kromatografiaseuran tapahtumista ja toiminnasta on tiedotettu jäsenistölle lähetetyillä sähköpostikirjeillä sekä seuran internetsivuilla (www.kromatografiaseura.fi).

Hallinto

Kromatografiaseuran hallitukseen toimikaudella 2013 kuuluivat Arto Mustonen (puheenjohtaja), Elias Ikonen (varapuheenjohtaja), Matias Kopperi (taloudenhoitaja), Nina Sneitz (sihteeri), Jenni Viinamäki (jäsensihteeri), Mia Halme, Suvi Kemmo ja Heidi Meriö-Talvio. Hallitus piti vuoden aikana kuusi kokousta.

Talous

Seuran taloutta on hoidettu syyskokouksessa 2012 hyväksytyn talousarvion ja hallituksen päätösten mukaisesti. Tilikauden ylijäämä oli 1792,39 €. Vuonna 2013 seuran toiminnantarkastajina toimivat Rainer Huopalahti ja Kari Nurmela.