Suomen Kromatografiaseura ry

Toimintakertomus 2014

Yleistä

Suomen Kromatografiaseura ry on vuonna 2009 perustettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia valtakunnallisena yhdyssiteenä kromatografian parissa työskentelevien tai siitä kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen välillä sekä edistää jäsentensä keskinäistä vuorovaikutusta ja kromatografian tuntemusta. Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin Helsingissä 29.4.2009. Yhdistyksen säännöt merkittiin yhdistysrekisteriin 6.11.2009. Kromatografiaseura jatkaa vuonna 1986 perustetun Suomen Kemian seuran Kromatografiajaoston toimintaa rekisteröitynä yhdistyksenä. Vuoden 2014 lopussa yhdistykseen kuului 311 varsinaista jäsentä ja 14 kannattajajäsentä.

Toiminta

Hallituksen tavoitteena oli vuonna 2014 laajentaa seuran toimintaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. 5.3.2014 järjestettiin kevätekskursio Turkuun Orion Oy:n tehtaalle. Iltapäivällä järjestettiin Hotelli Caribiassa HPLC-seminaari ja seuran sääntömääräinen kevätkokous. Orion Oy ja Agilent Technologies Finland Oy toimivat kevätekskursion sponsoreina.

Syksyllä 5.11.2014 seura järjesti yksipäiväisen seminaarin aiheesta ”Esikäsittelymenetelmät kromatografiassa”. Seminaari järjestettiin Kuninkaan Lohessa Vantaalla. Seminaarin jälkeen pidettiin seuran sääntömääräinen syyskokous. Illan päätti vierailu Thermo Scientificin tehtaalle Vantaankoskella. Seminaari sekä vierailu poikivat pääasiassa positiivista palautetta.

Seura jakoi vuonna 2014 kolme 500 euron matka-apurahaa suomalaisten yliopistojen jatko- ja perustutkinto-opiskelijoille, jotka olivat suunnittelemassa kokous- tai seminaarimatkaa. Apurahat myönnettiin Suvi-Katriina Mikkolalle, Sari Tähkälle ja Anu Nuoralle.

Tiedotus

Kromatografiaseuran tapahtumista ja toiminnasta on tiedotettu jäsenistölle lähetetyillä sähköpostikirjeillä sekä seuran internetsivuilla (www.kromatografiaseura.fi).

Hallinto

Kromatografiaseuran hallitukseen toimikaudella 2014 kuuluivat Arto Mustonen (puheenjohtaja), Elias Ikonen (varapuheenjohtaja), Matias Kopperi (taloudenhoitaja), Marja Hagström (sihteeri), Mia Halme (jäsensihteeri), Waltteri Hosia, Heidi Meriö-Talvio, Jaakko Pirhonen ja Johanna Ristimaa. Hallitus piti vuoden aikana viisi kokousta.

Talous

Seuran taloutta on hoidettu syyskokouksessa 2013 hyväksytyn talousarvion ja hallituksen päätösten mukaisesti. Tilikauden alijäämä oli 1670,32 €. Seuran rahallinen tilanne on vakaa alijäämästä huolimatta. Vuonna 2014 seuran toiminnantarkastajina toimivat Rainer Huopalahti ja Kari Nurmela.