Suomen Kromatografiaseura ry

Toimintakertomus 2020

Yleistä

Suomen Kromatografiaseura ry on vuonna 2009 perustettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia valtakunnallisena yhdyssiteenä kromatografian parissa työskentelevien tai siitä kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen välillä sekä edistää jäsentensä keskinäistä vuorovaikutusta ja kromatografian tuntemusta. Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin Helsingissä 29.4.2009. Yhdistyksen säännöt merkittiin yhdistysrekisteriin 6.11.2009. Kromatografiaseura jatkaa vuonna 1986 perustetun Suomen Kemian seuran Kromatografiajaoston toimintaa rekisteröitynä yhdistyksenä. Vuoden 2020 lopussa yhdistykseen kuului 441 varsinaista jäsentä ja 12 kannattajajäsentä. Kannattajajäsenet ovat Suomessa toimivia kemian alan yrityksiä.

Toiminta

Koronaviruspandemian takia vuonna 2020 myönnettyjä matka-apurahoja jäsenten kokous- tai seminaarimatkoihin ei voitu käyttää. Seuran kevätkokous pidettiin 13.5.2020 etänä Teamsin välityksellä, kuten myös seuran syyskokous 26.11.2020. Kromatografiaseura on osallistunut ChemBio2020 messujen suunnitteluun ja tarkoitus oli järjestää messuilla seminaarin massaspektrometriaseuran kanssa. Vallitsevan tilanteen takia, ChemBio on päätetty pitää virtuaalisena, joten seminaari siirtyy myöhempään ajankohtaan. Seuran puheenjohtaja osallistui kemian päivien suunnitteluryhmään ja sen kokouksiin.

Tiedotus

Kromatografiaseuran tapahtumista ja toiminnasta on tiedotettu jäsenistölle lähetetyillä sähköpostikirjeillä, seuran internetsivuilla (www.kromatografiaseura.fi) sekä LinkedIn -sivuilla.

Hallinto

Kromatografiaseuran hallitukseen toimikaudella 2020 kuuluivat Päivi Pöhö (puheenjohtaja), Niko Ekholm (varapuheenjohtaja), Evgeny Parshintsev (taloudenhoitaja), Nina Sneitz (sihteeri), Saija Siren (jäsensihteeri), Jari Aho, Petri Kylli ja Michel Palu. Hallitus piti vuoden aikana kuusi kokousta.

Talous

Seuran taloutta on hoidettu syyskokouksessa 2019 hyväksytyn talousarvion ja hallituksen päätösten mukaisesti. Seuran rahallinen tilanne on vakaa. Vuonna 2020 seuran toiminnantarkastajina toimivat Petri Reponen ja Marja Hagström.